FAQ

FAQ = Veel Gestelde Vragen

Waarom een professional organizer inhuren?
De meerwaarde van het inhuren van een professional organizer is enorm. Wij adviseren en coachen je, zodat jij zo efficiënt mogelijk kan wonen en werken. Wij signaleren knelpunten en denken mee over oplossingen. Samen met jou herstellen wij de balans. Wij ondersteunen je een-op-een, in de privacy van je eigen huis of kantoor. Van chaos naar structuur.

Kom jij naar mij toe?
Ja, alle afspraken vinden plaats in jouw huis of kantoor.

Wat gebeurt er tijdens een werkafspraak?
Als professional organizer ben ik jouw persoonlijke coach en sta ik je gedurende de hele werkafspraak bij. Eerst kijken we naar de ruimte die aangepakt moet worden en wat je wel en niet fijn vind aan deze ruimte. We brengen jouw ruimte, plannen en ideeën in kaart. Vervolgens creëren we een strategie om tot een efficiënte en goed georganiseerde ruimte te komen. En dan….……….gaan we aan de slag!

Hoeveel tijd kost het?
Dat hangt af van de grote van de ruimte, de huidige staat ervan en jouw motivatie. In het algemeen kunnen we in drie uur tijd een complete kleine ruimte, zoals een kast, wasruimte of entreehal opgeruimd krijgen. Grotere of meer complexere ruimtes, zoals een kantoor, keuken, kelder of stampvolle ruimtes, duren langer. Sommige klanten hebben gewoon iemand nodig om ze aan de gang te krijgen en maken het dan later zelf af. Anderen hebben meer coaching nodig. Elke klant is uniek en daarom krijgt iedereen een persoonlijk plan op maat.

Wat als ik mezelf schaam voor mijn troep?
Niet doen! Een professional organizer oordeelt niet, ik ben er om jou te helpen!
Alle door mij geleverde diensten zijn vertrouwelijk. Ik ben aangesloten bij de Nederlandse Beroepsvereniging van Professional Organizers en werk volgens de gedragscode. In deze gedragscode staat onder meer dat aangesloten leden: professioneel, zorgvuldig en discreet te werk gaan; het intellectuele eigendomsrecht van anderen respecteren; zich blijven ontwikkelen in het vak.

Kunnen mijn kinderen thuis zijn tijdens een werkafspraak?
Natuurlijk, maar hou er rekening mee dat jonge kinderen ons werk kunnen vertragen en dat jij betaald voor de tijd die je met mij hebt afgesproken. Een oppas is daarom een goed idee (ook voor eventuele huisdieren). Uitzondering is het werken aan een kamer van een ouder kind, zij moeten zelf aanwezig zijn om te helpen en input te geven.

Mijn hele huis moet georganiseerd worden, waar beginnen we?
Elke klant is uniek. Het hangt af van waar jij je het meest aan ergert, welke ruimte er het hardst aan toe is of welke ruimte je belemmerd in je dagelijks leven en werken. Bijvoorbeeld: ook al ziet de kinderkamer er het ergst uit, de keuken moet misschien eerst gebeuren omdat dat het episch centrum van jullie huis is. Als je eet, praat, administratie of schoolwerk in de keuken doet, is het juist díe ruimte die efficiënt moet functioneren! Ander voorbeeld: als de auto niet meer in de garage past, terwijl je hem daar wel graag wilt hebben, is dat de ruimte om te beginnen met opruimen. Of als je stress krijgt van je slaapkamer in plaats van er tot rust te komen, dan beginnen we daar. Ik help je om helder te krijgen waar je het best kan beginnen.

Hoe worden de diensten berekend?
Een werkafspraak duurt drie uur. In deze drie uur wordt er geconcentreerd gewerkt om een vooraf afgesproken doel te halen. De ervaring leert dat een werkafspraak langer dan drie uur geen zin heeft, omdat je productiviteit en je enthousiasme afneemt als je moe bent. Afhankelijk van jouw wensen, kunnen er meerdere werkafspraken nodig zijn. Na elke werkafspraak ontvang je een factuur.

Kunnen de kosten betaald worden vanuit een PGB?
Ja, met een persoonsgebonden budget kun je mijn diensten inkopen voor een aangepast tarief, vrij van btw. Hier zitten wel een paar voorwaarden aan verbonden: je hebt een geldige toekenningsbeschikking, je heb een indicatie “Begeleiding Individueel” en de werkzaamheden bestaan uit hulp/begeleiding bij: aanbrengen en behouden van structuur; indelen van de dag (dagplanning), administratie, post en financiën of leren om het huishouden te doen.

Kan ik de diensten van een professional organizer cadeau geven aan familie of vrienden?
Ja dat kan, maar verzeker je ervan dat het echt een cadeau voor hen is, en niet voor jezelf! Een organize traject heeft alleen nut als de klant er voor open staat, gemotiveerd is en er klaar voor is om opgeruimd en efficiënt te leven en te werken.

In welk gebied werk je?
In het westen van Brabant, Zeeland, het zuiden van Zuid-Holland en de provincie Antwerpen.
Woon of werk jij buiten dit gebied? Neem dan contact op om te overleggen of er eventueel andere mogelijkheden zijn (bijvoorbeeld vergoeding reisuren, doorverwijzing naar een collega of telefoon/e-mailcoaching).

Hoe begin ik?

Heb je nog meer of andere vragen of wil je een afspraak maken voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek, neem dan contact met mij op via telefoon 06-14847066 of mail info@leefopgeruimd.nl