Wist je dat miljoenen mensen worstelen met hun administratie? Ze ervaren stress of raken in paniek en krijgen schulden.

Uit onderzoek blijkt dat mensen met een geordende administratie minder vaak betalingsachterstanden hebben, minder vaak een rekening over het hoofd zien en minder abonnementen hebben lopen waar ze niet meer vanaf wisten*

Zonde van jouw geld én tijd

Betalingsachterstanden, rekeningen vergeten en daardoor aanmaningskosten moeten betalen, abonnementsgeld betalen voor dingen waar je geen gebruik (meer) van maakt. En dat is alleen nog maar de financiële administratie.

Want als al jouw papieren door elkaar liggen, hoe vind jij dan dat diploma dat je nodig hebt voor een sollicitatie? Waar is die bon of rekening die je nodig hebt voor de garantie van je kapotte wasmachine? Kan jij de polis vinden om uit te zoeken of een schade gedekt wordt door jouw verzekering?

Als jouw administratie op orde is, bespaar je geld (geen boetes meer) en tijd (je hoeft niet te zoeken). Daar weet jij vast wel een betere bestemming voor 🙂

Het hoeft niet ingewikkeld te zijn

Je hoef niet bang te zijn dat een administratie bijhouden moeilijk is of veel tijd kost. Begin met het elke dag openmaken en sorteren van je post. Maak gelijk een keuze: (a) je moet er nog iets mee doen, (b) je moet het bewaren (archief), of (c) je kan het weggooien. Hou elke week een half uurtje vrij om je gesorteerde post af te handelen. Als je dit op een vast tijdstip inplant in je agenda, blijf jij voortaan helemaal bij.

Extra tip: als je ergens een abonnement of overeenkomst voor afsluit, noteer dan gelijk in je agenda wanneer je deze op kan zeggen (houdt rekening met de opzegtermijn).

Stappenplan

Om het jou makkelijker te maken en om jou aan te sporen om actie te ondernemen verschijnt binnenkort mijn e-boek op deze website. Daarin staat o.a. een stappenplan om je administratie op orde te krijgen.

Heb  je nou écht geen boekhoud-genen en breekt het zweet je uit als alleen maar aan je administratie denkt? Kijk dan eens of mijn workshop Moeiteloos Administreren iets voor je is. Tijdens deze workshop leer je om zelf een eenvoudige administratie op te zetten en bij te houden.

Je administratie op orde houden is niet het leukste klusje, maar wel heel belangrijk.

 

Vond je deze blog inspirerend? Deel dit bericht dan, zodat iedereen kan ervaren wat structuur voor je kan betekenen.

Hulp nodig? Neem contact met mij op voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek.

 

*bron: www.nibud.nl

Laat een reactie achter